Қышқыл сүттегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жас қызылша - 200 г, сәбіз - 30 г, ақжелкен мен балдыркөк тамыры - 20 г, йогурт - 250 г, су - 50 г, шөптер, тұз. Қызылшаның шыңдарын жуыңыз, жапырақтарын жолақтарға, ал жапырақшаларын кішкене текшелерге кесіңіз. Сәбізді, қызылшаны, балдыркөкті, ақжелкенді жолақтарға кесіңіз. Дайындалған көкөністерді (қызылша жапырақтарынан басқа) жұмсақ болғанша аздап сумен қайнатыңыз, содан кейін жапырақтарды қосып, тағы бес минут қайнатыңыз. Осыдан кейін тұздап, суытып, алдын ала кілегейленген қышқыл сүт қоспасы мен салқын қайнаған суға құйыңыз. Борщқа салқындатылған, шөптерге себілген түрде қызмет етіңіз.