Маринадталған бұрыш, пияз қосылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер тәтті бұрыш 4 кг пияз 1 кг сарымсақ 5-6 қалампыр лавр жапырағы 5-6 дана. қара бұрыш 7-8 бұршақ сірке суы 1,5 ас қасық. л су 2,5 кесе қант 1,5 ас қасық. л өсімдік майы 1,5 ас қасық. л тұз (ірі) 2 ас қасық. л
Сипаттамасы Тәтті бұрышты тазалаңыз, кесіңіз (кесектердің мөлшері онша маңызды емес, эстетикалық жағынан сабанмен). Пиязды сақиналарға салыңыз. Екі жарым кесе су, бір жарым ас қасық сірке суы (9%), қант, тұз және өсімдік майын бір ыдысқа салыңыз, бірнеше бұршақ қара бұрыш пен 4-5 лавр жапырағын қосыңыз. Қайнатыңыз және баяу отта 5 минут ұстаңыз. Бұрыш пен пиязды таза жуылған құмыраға мықтап салып, 5-6 түйір сарымсақ қосып, үстіне ыстық тұздық құйыңыз. Жабу. Тоңазытқышта немесе басқа өте ыстық емес жерде сақтаған дұрыс, сонда бір жыл сақталатынына кепілдік беріледі.