Вьетнам стиліндегі қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер су - 1,5 литр қант - 1/2 кесе тұз - 2 ас қасық. л ащы бұрыш - 1 бұршақ қара бұршақ - 10 бұршақ лавр жапырағы - 2 дана. сірке суының мәні - 1 ас қасық. л.
Сипаттамасы Алдымен біз тұзды ерітінді дайындаймыз: суды, қантты, тұзды араластырамыз, бұрыш (және бұршақ пен қара бұршақ) мен лавр жапырағын қосамыз. Отқа қойыңыз, қайнатыңыз, оттан алыңыз және сәл салқындаған кезде 1 ас қасық сірке суының эссенциясын қосыңыз. Егер сіз ащы тағамдарды ұнатсаңыз, ащы бұрышты алып тастамай, тұзды ерітіндіні тұндыру үшін қалдырыңыз. Көкөністер: қырыққабатты, сәбізді және пиязды ұсақтап тураңыз. Сарымсақтың басын сарымсақ бастырғышымен сығыңыз немесе өте ұсақтап тураңыз, сонымен қатар жасыл балдыркөк шоғырын ұсақтап тураңыз. Күзде және қыста жұқа тілімдерге кесілген антоновканы қосуға болады. Үлкен кастрюльге (5 литр) алдымен қырыққабатты түбін жабу үшін қабаттарға, сосын сәбізді барлық қырыққабатты жауып тұратындай етіп саламыз, сонымен қатар пияз мен балдыркөкпен жасаймыз, аздап сарымсақ саламыз. Тұзды ерітіндімен толтырыңыз, содан кейін көкөністердің келесі партиясын жайыңыз, қайтадан тұзды ерітіндімен толтырыңыз және т.б. Күн сайын сіз жеуге болады.