Тауықтың аяқтарынан жасалған муссака
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 аяқты дайындаңыз, теріні және май қабаттарын кесіңіз. Сүйектерді мяса бөліп алыңыз, оларды терімен және май қабаттарымен бірге аз мөлшерде тұздалған қайнаған суға қайнатыңыз. Етті ет тартқыштан өткізіңіз. 1-2 пиязды ұсақтап тураңыз, жақсылап қыздырылған өсімдік майы бар табада қуырыңыз, ыстық томат тұздығын немесе кетчуп қосыңыз. Дайындалған тартылған етті сол жерге салыңыз, қуырыңыз, араластырыңыз, 10-15 минут. Содан кейін майдалап туралған 1-2 тәтті болгар бұрышын, 2 қызанақты және 3-4 картопты қосыңыз. Картоп жұмсақ болғанша қуыруды жалғастырыңыз. Содан кейін бүкіл массаны дәміне қарай тұз, бұрыш қосып, тегіс, аласа табаға немесе отқа төзімді ыдысқа салыңыз. Аяқтың сүйектерін пісіру кезінде қалған 1/2 кесе сорпаны қосып, ыстық пешке салыңыз да, сұйықтық толығымен буланғанша пісіріңіз. 2 жұмыртқа, 1 стакан сүт және 2 ас қасық қоспасын дайындаңыз. ас қасық ұн, жақсылап шайқаңыз, тұз қосып, қоспаны пісірілген көкөністер мен еттің бүкіл бетіне біркелкі құйыңыз. Кәстрөлдің бетіне майдың бірнеше кішкене бөліктерін жайып, қайтадан қызарғанша пісіріңіз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз, бөліктерге бөліп, үгітілген еріген ірімшік себіңіз.