Грузин тіліндегі лобио
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (грузин асханасы) 1 кг. жаңа піскен жасыл бұршақ немесе 800 г. консервіленген, 8 жұмыртқа, 4 бас пияз немесе 1 шоқ жасыл пияз, 6 ас қасық сары май, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, кинза, ақжелкен, насыбайгүл. Жас жасыл бұршақтарды жолақтардан босатыңыз, жуыңыз, кішкене кесектерге кесіңіз, майы бар кастрюльге салыңыз, туралған пиязды немесе жасыл пиязды қосыңыз, тұз бен бұрыш себіңіз, аздап сорпаны құйыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Бұқтырудың соңында майдалап туралған кинза, ақжелкен мен насыбайгүл шөптерін себіңіз. Дайын бұршақты ұрылған жұмыртқамен құйыңыз да, қызарғанша пеште пісіріңіз. Тұмшапештен алыңыз, бөліктерге бөліңіз, қызмет еткен кезде сары май құйыңыз. Консервіленген жасыл бұршақтардан лобио жасауға болады.