Құлпынайдан жасалған кілегей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құлпынай - 600 г, крахмал - 25 г, қант - 120 г, 3 жұмыртқа, сүт - 250 мл, ванилин. Құлпынайларды жуыңыз, сабақтарынан тазалаңыз, судың жақсы ағып кетуіне жол беріңіз. Декорация үшін 15 әдемі жидекті таңдап, қалған жидектерді ұсақтап турап, қантпен (50 г) жауып, салқын жерге қойыңыз. Сүтті қантпен (40 г) және ванилинмен қайнатып, суытыңыз. Крахмалды аздап салқын сүтте сұйылтыңыз, 3 шикі сарысы мен қайнатылған сүтті қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз да, кілегей ыдысын су ваннасына салыңыз. Кремді қайнағанша үздіксіз араластырыңыз, содан кейін алып тастаңыз және суығанша араластырыңыз. Бөлек түрде 3 ақуызды қантпен (30 г) шайқаңыз, қантпен жабылған құлпынаймен араластырыңыз, салқындатылған кремді қосып, ақырын араластырыңыз. Кремді стақандарға құйыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. Тұтас құлпынаймен безендірілген түрде қызмет етіңіз. Кілегеймен бірге беруге болады.