Құлпынайдан жасалған крем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құлпынай - 500 г, сүт - 200 г, қант - 130 г, крахмал - 20 г, 2 жұмыртқа, ванилин.
Сипаттамасы Құлпынайларды жуыңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз. Декорация үшін 15 әдемі жидекті таңдаңыз. Құлпынайдың қалған бөлігін қантпен жабыңыз (50 г). Сүтті қантпен (50 г) және ванилинмен қайнатыңыз, салқындатыңыз. Бөлек ыдыста крахмалды суық сүтпен сұйылтып, қайнатылған салқындатылған сүтті, 2 сарысын қосып, ыдыстарды қайнаған суы бар кастрюльге салыңыз. Кремді қайнағанша үздіксіз араластырыңыз, оттан алыңыз және суығанша араластырыңыз. Ақуыздарды қантпен (30 г) бөлек шайқаңыз, бұрын шайқалған құлпынаймен араластырыңыз және ақырын араластыра отырып, салқындатылған кремді құйыңыз. Кремді стақандарға құйыңыз, құлпынаймен безендіріңіз және тоңазытқышқа салыңыз.