"Мурфаттар" шарап кремі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шарап - 200 мл, жүзім - 200 г, крахмал - 25 г, 1 лимон қабығы, ванилин, 1 лимон шырыны, қант - 100 г, 5 шикі ақ, 2 жұмыртқа.
Сипаттамасы Белки, екі бүтін жұмыртқаны, қантты, крахмалды, шарапты және лимон шырынын жоғары жиектері бар ыдыста жақсылап араластырыңыз. Тостағанды қайнаған суы бар кастрюльге (су моншасына) салыңыз да, қайнаған кезде кремді үздіксіз араластырыңыз. Қайнаған кремді оттан алыңыз да, араластыруды жалғастыра отырып, ванилин мен лимон қабығын қосыңыз. Аздап салқындатылған кремді араластыруды тоқтатпай, стақандарға немесе қалыптарға құйып, тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында кремді жүзім жидектерімен безендіріңіз. Кілегеймен бірге беруге болады.