Сазан- гурман стилінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ірі тұқы (Немесе табан балық) тазартылады, жуылады, тұздалады және балықтың екі жағынан әр 3 см сайын тіліктер жасалады. Пиязды ұсақтап турайды, майға қуырады, тұздайды және бұрыштайды. Балықтың әрбір кесіндісіне аздап пияз салынады, ал қалған пияз юлий құймаларының түбіне қойылады. Балықты пияздың үстіне қойып, пеште пісірілгенге дейін пісіреді, содан кейін үстіне бір қасық қызыл бұрыш қосылған қаймақ құйып, қызартады. Үстелге қайнатылған картоппен бірге беріледі. Балық 150, пияз 50, қаймақ 20, ұнтақталған қызыл бұрыш, тұз.