Пісірілген теңіз басы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 600 г теңіз басы филесі, бір лимон шырыны, 150 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 пияз, 1 пияз, 1 шоқ жасыл пияз, 1 шоқ ақжелкен, 150 г қаймақ, 100 г үгітілген ірімшік, 2 ас қасық. сары май, тұз, бұрыш қасықтары. Пиязды тілімдерге кесіңіз. Пиязды жарты сақинаға кесіп, жақсылап шайыңыз. Саңырауқұлақтарды жуыңыз, оларды тілімдерге кесіңіз және қараңғыланбауы үшін лимон шырынын себіңіз. Пияз мен пияздың дөңгелектерін тегіс пішінге салыңыз (микротолқынды пешке және грильге жарамды) және микротолқынды пленкамен жауып, 100% температурада шамамен 7-8 минут қайнатыңыз. Балық филесін ағынды сумен шайыңыз, құрғатыңыз және лимон шырынын себіңіз. Ақжелкен мен жасыл пиязды жуыңыз, майдалап тураңыз және қаймақпен араластырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Бұқтырылған пияздың үстіне балық кесектерін, сосын тілімдерге кесілген саңырауқұлақтарды салып, қаймақ пен шөптердің қоспасын құйыңыз. Үстіне үгітілген ірімшікті себіңіз де, үстіңгі сөреде 70% температурада 6-7 минут пісіріңіз. Қақпақпен жаппай, 70% және гриль қосулы күйде 9-10 минут пісіріңіз.