Қайнатылған мамалыга
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жүгері жармасы-400 г, тұз-15 г. Шойын қазанға немесе түбі қалың қазанға 1,25 литр суық су, тұз құйып, екі қасық жарма құйып, отқа қоямыз. Су қайнаған кезде, барлық еленген жарманы бірден қосып, баяу отта 30-40 минут қайнатыңыз. Содан кейін, қазанды оттан шығармай, араластырғышты қазанның қабырғаларына қысып, мамалықта түйіршіктер қалмас үшін ағаш араластырғышпен қарқынды түрде орналастырыңыз. Араластыра отырып, қайнатылған суға малынған қасықпен гоминиді шетінен ыдыстың ортасына жинаңыз. Гоминия су буланған кезде дайын болады, ал гоминия ыдыстың бүйірінен артта қалады. Кәстрөлді ағаш шеңберге (немесе тақтаға, бірақ табаққа емес, әйтпесе гомини терлеп кетеді) аударып, дайын гоминді жайып, оны бөліктерге бөліп, нанның орнына ыстық немесе салқын етіп беріңіз.