Толтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ірі тауық еті (1,6 кг), бұзау немесе шошқа еті -200 г, бауыр (шошқа еті, бұзау, құс еті) - 200 г, пияз - 1 бас, ақ нан - 1 тілім, 2 жұмыртқа, саңырауқұлақтар - 500 г, жасыл салат-2 түйір, ысталған бел-50 г, картоп - 1 кг, май - 150 г, өсімдік майы - 100 мл, ет сорпасы немесе су - 0, 5 л, шарап - 100 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тауықты теріні зақымдамай абайлап өңдеңіз, ішек-қарнын шығарыңыз және мойын арқылы кеуде сүйегін алыңыз. Шошқа етін ет тартқыштан өткізіп, тартылған етті дайындаңыз! Бауыр мен суланған нан қосылған бұзау еті. 2 жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып жақсылап илеңіз. Тауықты осы тартылған етпен толтырыңыз (мойын арқылы), тұзбен сүртіңіз, майдалап туралған саңырауқұлақ аяқтары мен пияз, сары маймен бірге пісіру парағына салыңыз да, орташа қыздырылған пешке 50 минутқа қойыңыз. Тауықты мезгіл-мезгіл маймен себіңіз. Салат жапырақтарын салқын сумен шайып, ұсақтап турап, қыздырылған майы бар кастрюльге салыңыз, үстіне сорпа немесе ыстық су, тұз, бұрыш құйып, баяу отта пісіріңіз. Ысталған белді жіңішке етіп турап, қызартып, салат қосылған кастрюльге салыңыз да, тағы 20 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақ қақпақтарын маймен (75 г), тұзбен, бұрышпен бұқтырыңыз. Тазартылған және текшелерге кесілген картопты өсімдік майына қуырыңыз. Дайын тауықты бөліктерге бөліп, табаққа салыңыз, қуырылған картоппен, белі мен саңырауқұлақтары бар жасыл салатпен безендіріңіз. Тауықтың астындағы тұздықты шараппен сұйылтыңыз, ағызыңыз және қайықта қызмет етіңіз.