Балықтан жасалған тоқана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балғын сазан (немесе кез-келген басқа балық) - 1 кг, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1 шай қасық, ақ шарап - 1 стакан, пияз - 750 г, томат пастасы - 1 ас қасық, өсімдік майы -100 мл, қызанақ-5 дана орташа мөлшер, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және тазартылған балықты кесектерге кесіңіз, қан ұйығыштарын, тұзды жинап, әр бөлікке қызыл бұрыш себіңіз, тұздалған пияз қосылған кастрюльге салыңыз да, жиналған қан ұйығыштары мен томат пастасымен бірге қуырыңыз. Қызарған балықты шарап пен сумен (1 стақан) жауып, үстіне туралған қызанақты салып, сұйықтықтың барлығы дерлік буланғанша орташа қыздырылған пешке салыңыз. Бумен пісіргеннен кейін қалған тұздықпен бірге қызмет етіңіз.