Алмадан жасалған зефир
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г алма тұздығы, 400 г қант, 3 ақуыз. Алдымен алма соусы туралы. Оны дайындау үшін сізге 1 кг алма мен 200-300 г су қажет. Алмалар қабығынан тазартылады, кесіледі, сумен жабылады, отқа қойылады және орташа отта қайнатылады, үнемі араластырылады. Масса жұмсақ болғаннан кейін оны оттан алып, електен ағаш пестицамен сүртеді. Дайын пюре өзінің консистенциясы бойынша қою қаймаққа ұқсайды. Пюре - әртүрлі тағамдарды дайындауға арналған жартылай фабрикат. Алма тұздығы тәуелсіз тағам ретінде де қызмет ете алады, ол үшін дәміне қарай қант, ванилин, даршын, бал және басқа компоненттер қосылады. Енді зефирдің өзі туралы. Көрсетілген өнімдерді араластырыңыз және үлпілдек көбікке шайқаңыз. Көпіртілген көбікті алдын ала дайындалған пергамент қағаз кеселеріне жайып, пешке кішкене отқа 15 - 20 минутқа қойыңыз. Зефир күшейген кезде оны пештен шығарып, қағазды алып, сүтпен бірге салқын түрде қызмет етіңіз.