Мерекелік толтырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ірі картоп - әр жегіш үшін 3 дана, тартылған ет, саңырауқұлақтар, пияз, жұмыртқа, тұз, бұрыш, қаймақ, шөптер болуы мүмкін.
Сипаттамасы Ірі сопақша картопты екіге бөліп, ортасын жіңішке пышақпен мұқият, қырып алыңыз. Жұмыс көп еңбекті қажет етеді, бірақ нәтижемен марапатталасыз. Тартылған етті қырып алу арқылы алынған картоп массасымен араластырыңыз, жұмыртқа, тұз, бұрыш, тартылған етке қосқыңыз келетін кез келген нәрсені (саңырауқұлақтар, қуырылған пияз, сәбіз, шпиг және т.б.) қосыңыз.Алынған тартылған етпен картоптың жартысын толтырып, оларды аударып алмас үшін табаға немесе шойын үйрекке мұқият салып қойыңыз. Ыдысқа су немесе сорпа қосыңыз, бірақ картоп үстіне сумен жабылмауы үшін (әйтпесе тартылған ет шығады) және жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Кедергі жасамаңыз! Соңында қаймақ немесе майонез құйып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз, мұның бәрін пеште жасауға болады. Дайын картопты үстіне шөптермен себіңіз