Алмасы бар Рождестволық қаз (үйрек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қаз (үйрек), жасыл алма (жақсырақ антоновка), 3 апельсин, кептірілген өрік, қара өрік, жаңғақ дәндері, пияз. Құстың ұшасын жақсылап жуып, құрғатыңыз. Ішіне және сыртына тұз, бұрыш себіңіз, тәтті қызыл бұрыш-паприка себіңіз, ішіне сарымсақпен сүртіңіз. Толтырманы дайындаңыз: қабығы аршылған және кесектерге кесілген алма, жаңғақтармен, қара өрікпен, өрікпен араластырыңыз, аршылған және кесілген апельсин тілімдері. Толтырманы қаңқаның ішіне салыңыз да, қаңқаның саңылауын жіппен тігіңіз немесе ағаш таяқшалармен шаншыңыз, сонда тері бөлінбейді және жемістерден шырын ағып кетпейді, бірақ етке сіңеді. Тігілген ұшаны барлық жағынан өсімдік майымен жағыңыз, егер сіз терінің "қайнатылған" емес, қызарған және қытырлақ болуын қаласаңыз, оны терең ыдысқа немесе үйрекке салыңыз. Оның қасына тұтас немесе екіге бөлінген алмаларды қабығы мен аршылған және төрт бөлікке кесілген пиязды салыңыз. Үйректі қақпақпен жабыңыз немесе фольгамен мықтап жабыңыз және пеште орташа отта шамамен үш сағатқа қойыңыз, әр жарты сағат сайын құстан ағып жатқан маймен суарыңыз. Соңғы 15-20 минут ішінде қақпақты алыңыз, қалған майды құйыңыз, үйректің үстіне апельсин шырынын құйыңыз және пеште қақпағын жауып, қызартыңыз. Үлкен табаққа қызмет етіңіз, шөптерге себіңіз, бұқтырылған алма мен жаңа апельсин тілімдерімен жабыңыз.