Пісірілген картоптан жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Картоп 180, ұн 70, жұмыртқа 1/2 дана., сірке суы 5, тұз 2.
Сипаттамасы Бір күн бұрын "формасында" қайнатылған картоп үккіште немесе ет тартқышта ұсақталып, тақтаға ауыстырылады, ұнмен жабылады, тұздалады және жұмыртқа мен сірке суы құйылатын ортасында ойық жасалады. . Қамыр иленеді, ұзынша немесе дөңгелек, алма көлеміндей, тұшпара пішінделеді, тұздалған қайнаған суға батырылады және түбіне жабысып қалмас үшін 15-20 минут қайнатылады.