Қымыздықтан жасалған салмасы бар бәліштер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ашытқысыз қамырға арналған: 300-400г ұн, әрқайсысы 1 ас қасық.л қаймақ және жұмсартылған маргарин, 1 ас қасық.л қант, 1/3 кесе сүт, 1 ас қасық араластырылған. л қышқыл айран, 1 жұмыртқа, 1/3 шай қасық. сөндірілген сода, бір шөкім тұз, 1 шай қасық. арақ немесе алкоголь. Толтыру үшін: 300 г қымыздық, 1-2 ас қасық.л қант, 1 ас қасық.л крахмал, дәміне қарай туралған аскөк.
Сипаттамасы Қымыздықтың жас жапырақтарын мұқият сұрыптаңыз, шайыңыз және майлықпен құрғатыңыз. Содан кейін қымыздықты ұсақтап турап, қант пен жаңа еленген крахмалмен араластырыңыз. Дәміне қарай фаршқа туралған аскөк пен тұз қосыңыз. Сода сірке суымен сөндіріледі, ашытылған сүт қоспасына құйылады және араластырылады. Жұмыртқаны ыдысқа ұрып, еріген маргарин, қаймақ, тұз, қант қосып, барлығын шайқауышпен жақсылап араластырыңыз. Ашыған сүтті сода қоспасы мен арақ құйыңыз. Ұнды ыдысқа слайдпен електен өткізіп, оған кең шұңқыр жасап, дайындалған сұйық қоспаны сол жерге құйып, қатты қамыр илеңіз (ұн рецептте көрсетілген мөлшерден сәл артық кетуі мүмкін). Дайын қамырды дымқыл сүлгімен жауып, 10-15 минут пісіруге рұқсат етіңіз. Содан кейін одан алдын ала дайындалған салмасы бар қарапайым пішіндегі кішкене пирогтарды кесіп, ұн себілген кескіш тақтаға жайып, сәл пісуіне қалдырыңыз. Бәліштерді көп мөлшерде қуырыңыз өсімдік майы, шошқа майы немесе терең қуырылған.