Сыраға арналған пицца
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Ашытқы қамырынан жасалған жартылай фабрикат (диаметрі 30 см, қалыңдығы 1 см), 100 г ветчина, туралған, 50 г ұсақ туралған тәтті бұрыш, 6-8 тұздалған зәйтүн, 4-5 қақпақ жаңа саңырауқұлақтар, 1 қызанақ, 2 пияз, 100 г үгітілген қатты ірімшік, 2 ас қасық. жұмсақ томат пастасының қасықтары, 10 г. кептірілген дәмдеуіштер, 1 шай қасық қыша, 5 г. тұз.
Сипаттамасы Пешті жылыту үшін. Пиццаның негізін кесу тақтасына салыңыз да, қасықтың көмегімен үстіне томат пастасының жұқа қабатын біркелкі жағыңыз (неғұрлым жұқа болса, соғұрлым дәмді болады). Бұл жағдайда негіздің шетін (ені 1 см) құрғақ қалдырыңыз. Жайылған негізді біркелкі етіп жайыңыз немесе үстіне ингредиенттерді келесі ретпен себіңіз: ветчина, саңырауқұлақтар, бұрыш, қызанақ. Мұның бәрін ірімшіктің біркелкі жұқа қабатымен жабыңыз (қабат тек ингредиенттерді жабу үшін жеткілікті болуы керек), ал негіздің шеті ірімшікпен жабылмаған. Пияз сақиналарын үстіне біркелкі етіп орналастырыңыз, зәйтүн себіңіз және дәмдеуіштерге аздап себіңіз (дәміне қарай). Пиццаны абайлап пісіру парағына салыңыз да, пешке 15 минутқа қойыңыз. Пісіру процесінде пицца тік осьтің айналасында екі-үш рет айналдырылады, сонымен бірге оның дайындығын тексереді (дайындық критерийі - ірімшіктің балқытылған, сары-қоңыр қабығы). Дәміне қарай қыша мен тұз қосыңыз. Қанша порцияға арналған: 2.