Швейцариялық стильдегі фондю
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г үгітілген швейцариялық ірімшік, 1-2 түйір сарымсақ, 0,5 кесе ақ шарап, 1,5 шай қасық. крахмал, 2 кішкене стакан шие ликері, 5-6 тілім нан, ұнтақталған қара бұрыш, дәміне қарай мускат жаңғағы.
Сипаттамасы Егер сіз ірімшік қабылдауды ұйымдастыруды шешсеңіз, онда негізгі тағамды фондю жасау керек шығар - балқытылған ыстық ірімшіктен жасалған тамаша тағам, оған нан кесектерін салып, керемет дәмнен ләззат алу керек. Фарфордан немесе қыштан жасалған отқа төзімді ыдыстарды ішінен сарымсақпен сүртіңіз, шарапты осы ыдыста баяу отта қыздырыңыз. Ірімшікті үккіштен өткізіңіз немесе кішкене текшелерге кесіңіз де, ағаш қасықпен араластыра отырып, шарапта ерітіңіз (шеңберлермен емес, сегіздік сызық бойымен араластыру керек). Ірімшікті қатты отта қайнатуға рұқсат етіңіз. Крахмалды аздап суық суға сұйылтыңыз, мускат жаңғағы мен бұрыш қосып дәмдеңіз де, шие ликерін осы жерге құйыңыз. Барлығын араластырыңыз. Енді фондюді баяу отқа қою керек - ол өте тыныш және біркелкі қайнатылуы керек. Фондюмен бірге ақ нанның аздап қызарған тілімдерін ұсыныңыз.