Мерекелік күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Салма үшін: 100 г қуырылған нан үгіндісі, 100 г ұн, жаңғақ мөлшеріндегі ашытқы бөлігі, 2 жұмыртқа, майдалап туралған күркетауық еті, 1 шай қасық майоран, пышақтың ұшында лимон қабығы, 1 кішкене үгітілген пияз, пышақтың ұшында карри ұнтағы, 1 ас қасық. қаймақ қасық, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы (тағамдар: Американдық (АҚШ)) Дайындалған күркетауық ұшасын үстіне тұзбен, ал ішін бұрыш пен тұзбен сүртіңіз. Сіңірлерді аяқтардан алып тастаңыз. Күркетауықты толтырыңыз, тігіңіз және грильге төсін жоғары қаратып қойыңыз немесе пеште пісіріңіз. Егер күркетауық майсыз болса, шпигель сыналарын кеудеге және аяққа түйреуге болады (сонымен қатар бұл бөліктерді күркетауықтың нәзік бөліктерін күйіп қалудан сақтайтын алюминий фольгамен жабуға болады). Күркетауықты қуыру ұзақтығы оның мөлшеріне байланысты 2,5-4,5 сағатты құрайды. Қуыру кезінде күркетауықты босатылған шырынмен жиі суару керек. Күркетауық ет толығымен жұмсақ болған кезде және аяқтарды буындарда оңай айналдыруға болатын кезде дайын деп саналады. Түркияны баяу отта қуыру керек. Қуырудың аяқталуына 30 минут қалғанда фольганы немесе беконды алып тастау керек. Толтыру үшін ашытқыны жылы суға ерітіп, сүт пен жұмыртқаны, крекерді, дәмдеуіштерді қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Егер масса тым құрғақ болса, аздап қаймақ қосыңыз. 1 күркетауық, тұз, бұрыш, маргарин, шпиг тілімдері.