Алмадан жасалған сусындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Алма сусыны. Суды үш ас қасық қант, қалампыр немесе даршынмен қайнатыңыз, салқындатыңыз. Үккіштен өткізіп, өзегін, бес алманы алып тастап, лимон шырынын себіңіз. Сумен араластырыңыз, дәміне қарай лимон шырыны мен қант қосыңыз. Стакандарда салқындағаннан кейін қызмет етіңіз. Сусынға шие шырынын немесе қарақат шырынын қосу ұсынылады.
Сипаттамасы Халық емшілерінің арасында алмалар бұрыннан құрметке ие. Ертеде кешкі асқа жеген алма жеңіл және тыныш ұйқыға кепілдік береді деп сенген. Күлге қуырылған жемістер плевритпен ауыратын науқастарға берілді, ал маймен үгітілген жемістер тез жазылуы үшін ерін мен қолдың жарықтарына жақпа май ретінде жағылды. Алма шырыны қазір атеросклероз, подагра, ревматизм, уролития, асқазан мен ішектің бұзылуы, анемия мен дәрумендердің жетіспеушілігі, бауыр мен бүйрек аурулары үшін пайдалы болып саналады. Алманың микробқа қарсы, шірікке қарсы және қабынуға қарсы қасиеттері бар және организмде зәр қышқылының түзілуіне жол бермейді. Алма қабығынан алынған шай семіздікке қарсы седативті дәрі ретінде ішеді. Ақыл-ой еңбегі сіңген және отырықшы өмір салтын ұстанатын адамдарға алманы тұтынуға кеңес беріледі.