Қызылшадан жасалған сусындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ежелгі Вавилон қызылшаның отаны болып саналады. Алайда, бұл көкөністің атауы бізге грек тілінен - "Сеуклон" сөзінен шыққан. Ежелгі парсылардағы қызылша ұрыс-керістің, алауыздық пен өсектің символы болып саналған. Қарсыласын немесе дұшпанын ренжіткісі келген адам үйіне жасырын түрде бұтақты жабайы қызылшаны лақтырып жіберген. Ежелгі заманда әдет-ғұрып сақтар арасында да ерекше болған. Келіншектің үйіне құда түсуге келген жағымды күйеу жігітке желе ұсынылды, ал егер олар сіздің ас үйіңізді тазартқыңыз келсе, қайнатылған қызылшаны әкеледі. Гректер, керісінше, бұл көкөністі жоғары бағалады. Тіпті алғыс хаттар күміс қызылша түрінде де жасалды. Ресейде қызылшаға ежелден құрметпен қараған. Қызылша шырыны тіс ауруы, қан кету, өкпе аурулары кезінде қолданылған. Мысалы, қызылша, сондай-ақ Қиыр Солтүстіктегі мұрыннан су ағуынан құтылды. Одан бүгінгі күнге дейін орыс пешінде балаларға "Жалқау" және "Бала" жасалады, бұл "Сағыздан" кем түспейді және ол қаншалықты пайдалы. Заманауи дәрігерлер де қызылша шырынын назардан тыс қалдырған жоқ. Анемия, іш қату, бауыр аурулары, атеросклероз және жалпы тоник ретінде ұсынылады. Әдетте шырын ұзақ уақыт бойы тамақтанудан 15-20 минут бұрын күніне жарты кеседен ішеді. Бірақ бұл шырынды сусындар мен коктейльдердің бөлігі ретінде пайдалану әлдеқайда жағымды.