Ақжелкеннен жасалған сусындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақжелкенмен безендірілген тағам бірден тәбетті ашады. Ежелгі Элла мен Рим тұрғындары қарапайым "Петроселиниум" - "Таста өсетін", сондай-ақ "Таулы балдыркөк" деп атаған шөпті екіжылдықтың емдік қасиеттерінің салмағы мен тізімі. Латынның "Петр" түбірін сақтаған поляктар оны сүйіспеншілікпен ақжелкен деп атай бастады. Бірақ Ежелгі Египетте, содан кейін Грецияда бұл өсімдік қайғы-қасіреттің символы болды. Мұңның белгісі ретінде басына ақжелкен гүл шоқтарын қойды. Ғасырлар өтті... Ақжелкенге деген көзқарас басқаша болды. Аспаздық өнерде қазір оның орны толмас, емдік қасиеттері де ашылды. Жаңа піскен жапырақтар масалардың, аралардың, аралардың шаққан жерлеріне жағылады. Жемістердің қайнатпалары мен инфузиялары кейбір әйелдер аурулары үшін, тамшы, бүйрек тастары үшін диуретик ретінде қолданылады. Көздің әртүрлі ауруларында оның шырыны күніне 2 рет 2-3 ас қасықтан қолданылады. Сондықтан бұл ғажайып өсімдіктің әрбір бұтағы сіздің денсаулығыңызға көмектеседі.