БАУЧЕР (энциклопедия)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (фр.). Оның бірнеше аспаздық мағыналары бар. Бұл сөз (officiers de la bouche) бас аспазшыдан аспазшыға дейін жоғары дәрежелі сот асханасының толық қызметкерлерін білдіреді. Буше (bouchee) пішіні кішкентай дөңгелек тоқашқа ұқсайтын, бірақ ішіне мармелад немесе желе, кейде кілегеймен толтырылған арнайы жөкемен торттан (бидай ұны мен картоп ұнының қоспасы) жасалған торт деп аталады. Баучердің рецепті соңғы 100 жылда ұмытылған, сондықтан біз оны толығымен келтіреміз. Құрамы. 150 г жоғары сортты бидай ұны, 120 г картоп ұны, 14 жұмыртқа, 100 г қант ұнтағы (дайын болмаса, құмды ұнтаққа айналдыру керек). Лимон немесе апельсин қабығы, ванилин. Кез келген жеміс желе, желе немесе май кремі. Дайындау. Ұнның екі түрін жақсылап араластырыңыз. Сарысын ақтардан бөліп алыңыз. Сарысын ақ қант ұнтағымен сүртіңіз, белки шайқаңыз. Үгітілген сарысына қабығын қосып, ұнмен араластырыңыз, дайындалған бұлғанған белки қоспаға құйыңыз да, алынған қамырдан диаметрі 7-8 см кішкене орамдарды пеште жеңіл отта пісіріңіз. Тоқаштардың ортасында ойықты кесіңіз, желе немесе кілегеймен толтырыңыз. Тоқаштарды бір-бірден екіге қосуға болады (олар бір-біріне оңай жабысады, әсіресе олар мармеладпен толтырылған болса). Егер тоқаштар кілегеймен толтырылған болса, буындарды мармеладпен жабыңыз. "Аспаздық сөздіктен" ақпарат В.В. Похлебкина. Қатпарлы қамырды қалыңдығы 3 мм қабатқа жайыңыз. Қамырдан диаметрі 4 см дөңгелектерді кесіңіз, содан кейін шеңберлер санының жартысының ортасынан диаметрі 2,5 см кішілерін кесіңіз. Тұтас кружкаларды жұмыртқамен майлаңыз. Алынған сақиналарды үлкен кружкаларға салыңыз. Бушенің үстіңгі жағын ұрылған жұмыртқамен майлап, 10*12 минут пісіріңіз. 200°С/400шФ температурада/Газ 6. "Аспаздық құпиялары" журналының материалдары негізінде.