Бифштекс туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Табиғи және туралған бифштекстің аражігін ажыратады (ағылшын тілінен сиыр еті - ет, ал стейк - кесек). Бүкіл еуропалық асханада кең тараған ағылшынның ұлттық тағамы. Ол Ресейге XVIII ғасырда келді. Бифштекс үшін сиыр еті (сойылғаннан кейін кемінде екі апта бойы +4° төмен емес температурада ұсталатын өгіз немесе өгіздің салбыраған еті) алынадыС және +8°С жоғары емес, желдетілетін үй-жайда, салмақта) бел бөлігінен, талшықтар бойынша 6 х 5 немесе 7 х 5 см үлкен "текшелермен" кесілген және өз шырынында қуырылған (торда жоғары температурада 10-15 минут) кесілген немесе филе жақсырақ. тұз немесе басқа дәмдеуіштер қосылмаған. Бифштекстің ортасы әдетте шикі немесе дымқыл болып қалады, бірақ жұмсақ, нәзік болады. Қызмет көрсету кезінде сары майдың бір бөлігі (20-25 г) стейкке қойылады және дәмдеуіштерге себіледі: ақжелкен, балдыркөк, қара бұрыш. "Аспаздық сөздіктен" ақпарат В.В. Похлебкина