Ацидофилин
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы - пастерленген қаймағы алынбаған немесе майсыздандырылған сиыр сүтінен сүт қышқылы стрептококктары мен ацидофильді таяқшалардың таза дақылдарынан, сондай-ақ айран саңырауқұлақтарынан жасалған ашытқымен ашыту арқылы дайындалатын ашытылған сүтті диеталық өнім. Сүт зауыттары майлы ацидофилді (сүт майы 3,2%) және майсыз (сүт майы 0,05% -дан аспайтын), майлы тәтті және майсыз тәттілерді шығарады. Ацидофилус сүтке қарағанда әлдеқайда жақсы қорытылады және сіңіріледі. Ацидофилин емдік тағамда қолданылады, өйткені ацидофилин құрамындағы сүт қышқылы бактериялары ішекте пайда болатын шіріту процестерін тежейді. Ацидофилиннің жарамдылық мерзімі 8° С-тан аспайтын температурада 3 тәуліктен аспайды. Ацидофильді қышқыл сүт пен ацидофильді паста да сатылымға шығарылады.