Шпинат пен ірімшік қосылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған шпинатты (0,5 кг) ұсақтап турап, тұздап, майсыз 5-6 минут қайнатыңыз, ағызып, сары маймен (20 г) және тұзбен үгітілген сарымсақпен (2 түйір) араластырыңыз. Жұмыртқаны (8 дана) 10 минут қайнатыңыз, суық суға батырыңыз, қабығынан тазалаңыз және ұзындығы бойынша екіге бөліңіз. Сарысын алыңыз да, ұсақталған ірімшік (100 г) қосылған шанышқымен езіңіз. Жұмыртқаның жартысын шпинатпен толтырыңыз, бөліктерге бөліңіз және сарысы мен ірімшік қоспасына себіңіз. 40 г майдан 2 ас қасықтан құтқарыңыз. ашық сарыға дейін қасық ұн. Суық сүтпен сұйылтыңыз (1 кесе). Тұздықты бірнеше минут бойы үнемі араластыра отырып қайнатыңыз, дәміне қарай тұз қосып, лимон шырынын қосыңыз (бірнеше тамшы). Дайын тұздықты жұмыртқа бөліктеріне құйыңыз. Маусымдық салатты бөлек ұсыныңыз.