Рецептура. Композиция
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пюре құрамының құрамы, дәннің, судың, уыттың, ашытқының және басқа да қосымша хош иісті шөптердің (Сент-Джон сусласы, жусан, анис, зире), әр түрлі орыс ағаштарының жас бүршіктерінің (қайың, тал, бұтақ, тал), жидек өсімдіктерінің жапырақтары (шие және қара қарақат) және шетелдегі дәмдеуіштермен аяқталатын (жұлдызды анис, зімбір, теңіз балдыры, қалампыр, мускат жаңғағы және т.б.), әрдайым ресейлік дистилляторлардың ізденісі мен үздіксіз жетілдірілуінің тақырыбы болды және ерекше кеңеюге ие болды XVI1 - XIX ғасырдың бірінші жартысындағы ассортимент. Дегенмен, негізгі қара бидай дәніне аз мөлшерде, бірақ басқа дәнді дақылдардың құрамдас бөліктерін: арпа, қарақұмық ұны, қарақұмық жармасы, сұлы үлпектері, бидай кебегі, ұсақталған тары, яғни негізгі қара бидай дәніне қоспаларды ең тән ресейлік рецепт бойынша қабылдау деп санаған жөн. немесе әдетте диірмендер мен жармаларда, ірі жер иелерінің әртүрлі шаруашылықтарында әртүрлі дәнді дақылдарды ұн мен жармаға өңдеуден қалған қалдықтар ретінде жиналатын астық шаруашылығының басқа қалдықтары. Мұндай қоспалар арнайы және жүйелі түрде жасалмаған, бірақ соған қарамастан, олар пюренің астық бөлігінің жалпы салмағының 2-3%-дан аспайтын бөлігін құрай отырып, араққа қандай да бір түсініксіз, бірақ органолептикалық түрде сезілетін дәм бере алатыны байқалды. , арақтың әрбір шығарылымына өзінің жеке тұлғасын береді, сонымен бірге оның жалпы дәстүрлі келбетін мүлде өзгертпейді. 18 ғасырдың аяғында химия және ботаника салаларында жұмыс істеген орыс академиктері отандық дистилляторлардың эмпирикалық бақылауларына қызығушылық танытты. Олар зертханалық тәжірибелер жүргізіп, дистилляцияда негізгі қара бидай шикізатына әртүрлі шағын қоспаларды қолдану бойынша ұсыныстар берді. Су мен алкогольдің арақатынасының құрамына келетін болсақ, арақтағы су мен алкогольдің салмақтық бөліктерінің қазіргі арақатынасына апаратын жол ұзақ болды, бірқатар кезеңдерден өтті деп айту керек. Алғашында алкогольді грек (Византия) дәстүрі бойынша үштен екіге дейін сумен сұйылтқан. Ал соңында олар жақын ежелгі, ғылыми негізделген Д.И.Менделеев нәтижесі - судағы таза спирттің мөлшері - 400-ге жетті. Сондықтан арақ-шарапқа арналған судың сапасы бүгінгі күнге дейін өте маңызды, ал бұлақтарға толы және түбі таза құмды-тасты, жұмсақтығы мен дәмі жағынан ресейлік таза (әзірше) шағын орман өзендерінің суы ерекше. . Айтпақшы, Вазуза, Руза және Мәскеу өзенінің жоғарғы ағысы 30-шы жылдардан бастап әрдайым жабық, қорғалатын және Мәскеуге жақын орналасқанына қарамастан, өте әлсіз қоныстанған және қатаң бақылауда болған.