Неліктен Ресейден келген арақ қана нағыз ресейлік арақ болып табылады?
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл парақты жасау кезінде В.В.Похлебкиннің "Арақ тарихы" кітабының материалдары пайдаланылды, Мәскеу, Центрполиграф, 1997 ж. Нағыз ресейлік арақты жасау үшін келесі факторлар шешуші болып табылады: Шикізат. Рецептура. Композиция. Спирт пен сулы спирт қоспасын зиянды қоспалардан тазартудың арнайы әдістері. Технологиялық сызба. Жабдық. Әрбір тарихи кезеңде арақ өндірісіндегі бұл негізгі құрамдас бөліктер бірдей рөлден алыс болды. Мысалы, XVII1 ғасыр - арақтардың құрамы мен құрамы, кептелістерге және аралық су спирті қоспаларына әртүрлі компоненттер - хош иістендіргіштерді енгізу саласындағы ізденістердің ең жемісті кезеңі. Бұл кезде үй иелерінің дистилляциясы қарқынды дамыды, арақ сату үшін емес, өзі үшін жасалды. Сондықтан олар ешқандай шығындар алдында тоқтаған жоқ. Ал ХІХ ғасырдың екінші жартысы мен ХХ ғасырда басты назар құрал-жабдықтарды жаңартуға, технологиялық жаңалықтарды енгізуге аударылып, әртүрлі өндірістік циклдердің өту уақытына, температурасына және жылдамдығына мән берілді.