Кальмар қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер шошқа еті - 500 г. кальмар - 500 г. пияз - 1 дана. қаймақ - 1 кесе ірімшік (қатты) - 100 г. тұз бұрыш дәмдеуіштер - дәміне қарай
Сипаттамасы Шошқа еті сиыр етінің строганофы сияқты жолақтарға кесіледі. Жалпы, ол да дерлік дайындалады. Қуырылады, жарты сақинаға туралған пияз, тұз, дәмдеуіштер, қаймақ қосылады. Барлығы аздап бұқтырылады және бір жаққа қойылады. Осы уақытта біз кальмарды тазалап, оларды тұзды суға 3 минуттан артық емес қайнатамыз. Кальмарды сақиналарға немесе жолақтарға кесеміз - сіңіру қаншалықты ыңғайлы. Шошқа етімен араластырамыз. Жоғары жақтары бар нәрсеге құйыңыз, үгітілген ірімшікпен жабыңыз және пешке салыңыз. Жоғарыда айтылғандарды ірімшік еріген бойда пештен шығарып алу керек. Тағамды дайындауға ыңғайлы, өйткені шошқа еті мен кальмарды жеке-жеке алдын ала дайындауға болады, ал қонақтар келгенде араластырып, пешке қояды. Қаймақтың орнына майонезді қолдануға болады. Бұл дәмді, бірақ өткір және майлы болып шығады, бірақ қонақтар тезірек тойып алады. шошқа еті - 500 г. кальмар - 500 г. пияз - 1 дана. қаймақ - 1 кесе ірімшік (қатты) - 100 г. тұз бұрыш дәмдеуіштер - дәміне қарай