Маринадты құю (тағы бір нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Кәдімгі маринадталған су - 10л Туралған желкек - 40г Аскөк (жасыл) - 100г Аскөк тұқымы - 2г (0,5 шай қасық) Балдыркөк жапырақтары - 50г Ақжелкен жапырақтары - 50г Қызыл капсикум - 15г Лавр жапырағы - 5г Сарымсақ - 40г Эстрагон - 15г Тұз - 500г Сірке суының мәні 80 пайыз - 400г
Сипаттамасы Көкөністерге арналған кәдімгі маринадталған құю жеткілікті күрделі рецепт бойынша жасалады. Алдымен ыдысқа су құйылады (дәл есептеу бойынша) және тұз құйылады. Егер қант рецепт бойынша берілсе, онда оны қосып, суды 10-15 минут қайнатады, содан кейін дәмдеуіштер мен сірке суын қосып, жауып, 24 сағатқа қояды. Осы уақыт ішінде дәмдеуіштерге салынған заттар ерітіндіні жақсы қанықтырады. Содан кейін ол зығыр мата арқылы сүзіледі. Алынған ыстық маринадталған құю (70С) шыны бөтелкеге құйылады, тығынмен жабылады және көкөністер маринадталғанға дейін сақталады. Толтыруды дайындаудың қарапайым рецепті бар. Бұл композицияға 400 грамм қант қосуға болады. Егер маринадты құюға арналған белгілі бір дәмдеуіштер болмаса, оларды басқалармен алмастыруға болады. Балдыркөк, ақжелкен мен эстрагон жапырақтарын насыбайгүлмен, лавр жапырағын қара қарақат жапырақтарымен және т.б. өзара алмастыруға рұқсат етіледі.Дәмдеуіштерді жақсылап жуып, сарымсақты тазалап, желкек пен ақжелкеннің тамырын ұзындығы 1 сантиметрден аспайтын кесектерге турау керек., көк шөптерді ұзындығы 4 сантиметрге кесіңіз.