Ені-палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Күрішті сұрыптап, суық суға салып қоямыз, көп емес. Содан кейін біз оны жартылай дайын болғанға дейін дайындаймыз және оны дуршлагқа тастаймыз. Латкаға немесе қазанға сары майды (еріген) салып, қыздырамыз. Оған күріш, мейіз және кептірілген өрік құйыңыз. Қант қосыңыз, араластырыңыз, содан кейін әдеттегідей дайын болғанға дейін. Түпнұсқада лаваш қазанның түбіне қойылады және бәрі оның үстіне төгіледі. Мейіз бен кептірілген өрікті алдын ала қуыруға болады. Күрішті _алдын ала пісірген кезде тұздауды ұмытпаңыз_. Шамамен екі әуесқой үшін: күріш 400 гр., Май 100, 20-50 мейіз (дәміне қарай), 100-150 кептірілген өрік. Қант - дәміне қарай.