Толтырылған мойын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қаздың немесе тауықтың мойны - 2 дана, бауыр, жүрек, құс қарыншалары, 2 ас қасық. Қаз немесе тауық майының қасықтары, 2 ірі пияз, 1 ас қасық. Жарма қасық, 1 шикі жұмыртқа. Дәміне қарай тұз бен бұрыш. Теріні құстың мойнынан абайлап алып тастаңыз, шайыңыз және бір жағынан ақ жіптермен тігіңіз. Фаршты дайындаңыз: қайнатылған, бауырды, жүрек пен қарыншаны ұсақтап турап, майға қуырылған жарма мен пияз мен ұнмен араластырыңыз, дәміне қарай майдалап туралған пиязды, тұз бен бұрышты, аздап суық сорпаны қосыңыз. Массаны қаймақ немесе жұмсақ қамырдың консистенциясы алынғанша шанышқымен шайқаңыз және мойынды осы массамен толтырыңыз (бірақ өте тығыз емес, өйткені пісіру кезінде масса көлемі ұлғаяды). Мойынды тігіп, сорпада қайнатыңыз және суытыңыз. Жіптерді алып тастаңыз және тілімдерге кесіңіз.