Вителло тоннато
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұзауды тілімдерге бөліп, табаққа салыңыз. Алынған тұздықтың үстіне құйып, лимон тілімдері мен каперстермен безендіріңіз. Ескертпе: тунец майының орнына скумбрия, тунец майының орнына зәйтүн майын қолдануға болады. 2 жеті фунт тунец 1 бес фунт бұзау еті 2 орташа пияз, ұсақ туралған 2 орташа сәбіз, туралған 2 балдыркөк бұтағы, кесектерге кесілген 1 банка анчоус филесі 3-4 жапырақ жаңа насыбайгүл (немесе 1/2 шай қасық кептірілген жапырақтар) 2 жұмыртқаның сарысы 1/2 кесе зәйтүн майы дәміне қарай лимон шырыны каперс лимон тілімдері Тунец майын терең кастрюльге салып, қыздырыңыз. Бұзауды барлық жағынан аздап қызартыңыз. Пиязды, сәбізді және балдыркөкті тунец қосылған кастрюльге қосып, анчоус, насыбайгүл, сарымсақ, бұрыш салып, ақ шарапты құйыңыз. Бетін жауып, кішкене отқа 2 сағатқа қойыңыз. Ет жұмсақ болған кезде оны табаққа салыңыз да, суытыңыз. Барлығын біртекті массаға айналдырып, балық пен көкөністерді ет тартқыштан өткізіңіз. Салқын. Сарысын шайқаңыз, тунец қосылған массаға қосыңыз және мұқият араластырыңыз, қалың тұздық немесе крем алыңыз. Лимон шырынын қосып, суытыңыз.