Қабықпен қайнатылған ұлулардан жасалған тағам
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 50 ұлулар, сірке суы, тамыр, 3 пияз, 3 ас қасық зәйтүн майы, 200 г шұжық (ысталған немесе қайнатылған), 2-3 қызанақ, 2-3 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 2 ас қасық майдалап туралған жасыл ақжелкен, 1 стакан шарап, 1 ас қасық ұсақталған крекер.
Сипаттамасы Ұлуларды шайыңыз және сірке суына 12 сағат салып қойыңыз, содан кейін оларды тамырлармен жеткілікті мөлшерде қайнатыңыз. Суды ағызып, қабықтағы тесікке қарама-қарсы саңылауды пышақпен немесе пышақтың ұшымен тесіңіз. Туралған пиязды зәйтүн майына қуырып, кесектерге кесілген шұжықтарды, қызанақты, сарымсақ пен шөптерді қосыңыз. Бір стақан шарап қосып, ұлуларды сол жерге түсіріңіз. Егер су жеткіліксіз болса, ұлулар тұздықпен жабылатын етіп аздап қосыңыз. 1 сағат қайнатыңыз және ұсақталған крекерді қосыңыз. Біраз уақыттан кейін оттан алыңыз. Сору ұлулар қабығындағы табиғи саңылау арқылы.