Ақ шараптағы жыланбалық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 кг. жыланбалық, 10 ұсақ бас пияз, 2 ас қасық күнбағыс майы, 1/2 литр ақ шарап, 4 - 5 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 2 ас қасық еріген сары май, 1 ас қасық ұн, қара бұрыш және дәміне қарай тұз. Декорация үшін: Қайнатылған жұмыртқа.
Сипаттамасы Жыланбалықты тазалаңыз және кесектерге кесіңіз. Пияздың тұтас бастарын өсімдік майына қуырыңыз. Балық кесектерін сол жерге салыңыз, тұз себіңіз, қара бұрыш себіңіз және сарымсақты алдын ала ұнтақтайтын ақ шарап құйыңыз. 30 минут қайнатыңыз және қыздырылған ыдысқа алыңыз. Тұздыққа еріген сары май мен аз мөлшерде шарапта сұйылтылған ұнды қосыңыз. Тұздықты қоюланғанша қайнатыңыз және тұздық қайығына жіберіңіз. Қуырылған балықты туралған тік жұмыртқа тілімдерімен безендіріп, үстелге қызмет етіңіз.