Ганзалық стильдегі Хаддок
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер сорпаға арналған көкөністердің 1 шоғыры 200 гр пияз 1 - 2 лавр жапырағы 1 ас қасық.л қыша дәндері тұз 4 дана қарақұйрық филесі (әрқайсысы 150 гр) шамамен. 320 гр пияз шамамен. 200 гр сәбіз 400 мл Голландия соусы (дайын) бірнеше тамшы лимон шырыны ақ бұрыш бір шымшым қант лимон бальзамы немесе безендіру үшін таңдаулы ақжелкен
Сипаттамасы 4 порцияға арналған: 1. Сорпаға арналған көкөністерді тазалап, тураңыз. Пиязды төртке бөліңіз. Барлығын лавр жапырағы мен қыша дәндерімен тұзды суға 10 минут қайнатыңыз, содан кейін балық филесін салып, дайын болғанға дейін шамамен 10 минут қайнатыңыз. 2. Сәбіз мен пиязды тазалап, жұқа тілімдерге бөліп, 3 минут буға пісіріңіз. 3. Голландия соусын қаптамадағы нұсқауларға сәйкес қыздырып, оны лимон шырыны, тұз, бұрыш және қантпен дәмдеңіз. 4. Балықты сорпадан шығарып, сәбіз мен пияздың қоспасына жайыңыз. Голландия тұздығын құйып, лимон бальзамының жапырақтарымен безендіріңіз. Кеңес - Гарнир ретінде ұсақ қайнатылған картоп қолайлы - Көкөністер мен балықтардың қайнатпасы балық сорпалары мен тұздықтары үшін жақсы негіз болады. Ол үшін сорпаны сүзіп, кейінірек пайдалану үшін бөліктерге бөліп мұздату керек.