Қымыздықты консервациялау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Контейнерлер мұқият жуылады және зарарсыздандырылады (мен шыны айран бөтелкелерін қолданамын). Плитаға 3 л суы бар кастрюль қойылады және қайнағанға дейін жеткізіледі. Қымыздық жуылады, сұрыпталады және ұсақталады. Бөлшектеп дуршлагқа немесе елекке салып, қайнаған суға (ағартылған) құйылады. Суды бірнеше рет пайдалануға болады. Сонымен қатар, қымыздықты кастрюльге сумен батыруға болады, содан кейін оны саңылаулары бар қасықпен тез аулауға болады, бірақ маған онша ұнамайды. Алынған масса банкаларға / бөтелкелерге тез жайылады, үстіне қағаз шеңбері қойылады және тұз себіледі (айран бөтелкесі үшін - 1 ас қасық) және пластикалық қақпақпен жабылады. Сіз жай ғана полиэтиленнің бір бөлігімен және оны қатты жіппен орауға болады. Тұз мойында тығын тәрізді жасайды, бірақ онсыз да жасауға болады, бірақ содан кейін тек пластик қақпақтардың астында. Қымыздық қышқылы өте жақсы консервант болғандықтан, тұзсыз жасауға болады. Сондай-ақ, аскөк пен басқа да шөптерді бірден қосу жақсы - әуесқой үшін. Қыста қымыздық ең соңғы сәтте қосылады .