Үй сүзбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы сүт 1 л, айран (айран немесе қаймақ) 50-75 г ашытқыға арналған.Сүтті қайнатыңыз, пештен алыңыз және 35 - 40 С температураға дейін тез салқындатыңыз. Салқындатылған сүтке ашытқыны құйыңыз, араластырыңыз және сүт қышқылданғанға дейін қышқыл сүттің консистенциясына дейін қалдырыңыз. Қышқылданған сүтті сарысуы бөлінгенше баяу отта қыздырыңыз. Содан кейін дәкені дуршлагқа салып, үстіне сүзбені лақтырып, дәкені сүзбемен байлап, артық ылғалды толығымен шыныға айналдыру үшін іліп қойыңыз. 5-6 сағаттан кейін сүзбе дайын болады. Сіз ашытқысыз жасай аласыз, бірақ содан кейін сүт өздігінен қышқылдануы керек, бұл ұзақ уақытты қажет етеді.