Тауық пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 250 г ұн, бір шымшым тұз, 1 ас қасық. л түйіршіктелген қант, 125 г сары май, 1 ұрылған жұмыртқа. Сары майды пышақпен тез турап, қант, тұз, жұмыртқа, 2 ас қасық қосыңыз. л. суық су құйып, массаны ұнмен тез араластырыңыз. Қамырдан шар жасап, оны тоңазытқышқа бір сағатқа қойыңыз. Салмасы: 400 г тауықтың төс еті, кесектерге кесілген және қызарғанша қуырылған, 2 орташа пияз - туралған және майға қуырылған, 150 г туралған саңырауқұлақтар, 4 қатты пісірілген жұмыртқа, дәміне қарай тұз және бұрыш. Пісіруге арналған табаның шеттерін сары маймен майлап, үстіне жайылған қамырдың қабатын салыңыз (оны пирогты жабу үшін жиі қалдырыңыз), бүкіл бетін сумен сулаңыз, дайындалған салманы салыңыз (ол пішінді шамамен 2/3 толтыруы керек) және шырынмен жабыңыз. қуырудан. Қалыпты қалған қамырдың қабатымен жабыңыз, оның шеттерін қысыңыз, ұрылған жұмыртқамен сүртіңіз және ортасынан кішкене тесік жасаңыз. Пирогты пешке (190с) бір жарым сағатқа қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында шұңқырға қуырудан тағы біраз шырын құйыңыз.