Аскөк дәмдеуіш ретінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дәмдеуіш ретінде жаңа піскен өркендер де, бүкіл өсімдік те қолданылады. Жас аскөк өскіндері сорпаға, картопқа, фаршталған балыққа және жұмыртқаға қосылады. Аскөк тұздығы қайнатылған бұзау, сиыр және қой еті сияқты көптеген тағамдардың жаңа дәмін жандандырады. Тұтас өсімдік қиярды тұздауға, ал жемістер қырыққабатты ашытуға және маринадтарды дайындауға қолданылады. Аскөк асқазанның жұмысын жақсы реттейді. Аскөк жемісінің тұнбасы асқазандағы ауырсынуды жеңілдетеді және коликке көмектеседі. Жаңа аскөкті тұз себілгеннен кейін тығыз жабылатын банкаларда сақтауға болады.