Кәріс сәбізі-4
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбізді аршып, суы бар кез келген банкаға немесе ыдысқа салып, бетін жауып, түнде тоңазытқышқа салыңыз. Содан кейін жұқа жолақтармен сүртіңіз, қатты тұздап, бір сағатқа қалдырыңыз. Бір сағаттан кейін сәбізді дуршлагпен шайыңыз, сонда барлық тұз кетіп, аздап кебеді. Майды отқа қыздырыңыз, сонда ол ыстық болады, бірақ жанбайды және кориандр қосыңыз. Сәбізді қыздырылған маймен құйыңыз (май жеткіліксіз болып көрінеді, бірақ мұқият араластырсаңыз, оның жеткілікті екенін көресіз). Жақсылап араластырыңыз, ұсақталған сарымсақ, қызыл бұрыш (мөлшері сіздің талғамыңызға байланысты), қара бұрыш қосыңыз. Дәмін татыңыз, егер тұзды болмаса, тұз қосыңыз. Үстіне сірке суын құйыңыз. Тағы бір рет жақсылап араластырыңыз, қақпақпен немесе табақпен мықтап жабыңыз, престің үстіне (шырын шығуы үшін) және тоңазытқышқа салыңыз. Ас қасықта қызмет етуден кем дегенде 1 күн бұрын пісіру керек. Қызмет көрсетер алдында дәмін татып көріңіз, егер кенеттен бірдеңе жетіспесе (тұз, бұрыш, кориандр) қорқынышты емес, жол бойында қосыңыз, араластырыңыз және денсаулығыңыз үшін тамақтаныңыз. сәбіз - 1,5 кг. өсімдік майы - 7 ас қасық. л сарымсақ - 4 ірі қалампыр, сірке суы - 3-4 ас қасық. л ұсақталған кориандр - 3-4 ас қасық. л қызыл бұрыш, тұз, қара бұрыш