Терең қуырылған тұқы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 кішкене порция сазан, нанға арналған 2 жұмыртқа, 1 кесе нан үгіндісі, 2 ас қасық. ұн қасықтары, дәміне қарай 2 лимон, тұз және бұрыш. Майтрдотель майы үшін: 200 г сары май, 1 ас қасық. туралған ақжелкен қасық, дәміне қарай бұрыш. Тұқы балықтарын қабыршақтардан тазалаңыз, артқы жағындағы тілік арқылы ішіңіз, басы мен құйрығын кесіп алмаңыз, жақсылап шайыңыз, сүлгімен орап, жақсылап құрғатыңыз. Ішін тұз, бұрыш және ұнмен себіңіз, жұмыртқа мен нан үгіндісіне ораңыз. Терең қуырғышты 170 - 180 температураға дейін қыздырыңыз, 7 - 10 минут қуырыңыз, майдың ағып кетуіне жол беріңіз, ыдысқа ішіңізді төмен қаратып қойыңыз, ал артқы жағындағы кесіндіге "Бас даяшы" майын және бойлық тілімін салыңыз. лимон. Қуырылған сазанмен бірге туралған лимондарға қызмет етіңіз. "Бас даяшы" майын дайындау: 1/2 лимоннан лимон шырынын қосып, сары майды сүртіңіз. Ұнтақталған массаға жасыл ақжелкен мен бұрыш қосыңыз.