Қаймақтағы жаңғақ жаңғағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа піскен шошқа майы 50-70 г, еріген шошқа майы 20 г, қаймақ 1 1/2 кесе, картоп 8, дәміне қарай тұз, бұрыш, аскөк көк, ет сорпасы 2 кесе.
Сипаттамасы Шырындылық үшін ойынды текшелерге кесілген жаңа шошқа майымен толтырыңыз. Осы мақсатта алдымен аңды қайнаған суға күйдіріп, пышақпен ұшаға тесіктер жасап, оларға шошқа майының кесектерін салыңыз. Ұшаларды ұзына бойына екіге бөліңіз. Осылайша дайындалған аң балығын тұздап, бұрыштап, шошқа етінің еріген шошқа майына қытырлақ болғанша қуырыңыз, содан кейін кастрюльге 2 кесе сорпаны құйыңыз, қазанды қақпақпен жабыңыз және аңды баяу отта қайнатыңыз. ол толығымен дайын болғанға дейін. Ойын бұқтырылған сорпада қаймақ тұздығын дайындаңыз, оны жаңғақ жаңғағының үстіне құйыңыз және 1-2 минут қайнатыңыз. Кесілген картопты қуырыңыз. Ойынды табаққа салыңыз, картопты айналасына орналастырыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз, шөптерге себіңіз.