Крем-Пасха
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 2 л сүт, 400 г қаймақ, 3 жұмыртқа, 200 г сары май, 200 г қант, мейіз, ванильді қант. Екі литр сүтті баяу отта қайнатыңыз. Қайнаған сүтке кастрөлдің бүкіл бетіне жұқа ағынмен 400 грамм қаймақ құйыңыз, бұрын үш бүтін (ақуыз + сарысы) жұмыртқасы бар тегіс болғанша араластырыңыз. Оны аздап қайнатыңыз (бірнеше рет гүрілдеу үшін). Бір сағатқа қалдырыңыз, содан кейін төрт қабатты дәке арқылы сүзіңіз. Сүзбе тәрізді қоспаны алыңыз. Бөлек, 200 грамм сары майды (дәлірек айтқанда, сары май, нақты) және 200 грамм түйіршіктелген қантты (жақсырақ ұнтақ) алып, жақсылап ұнтақтаңыз. Сары май еріген емес, жұмсақ болуы керек. Содан кейін екі бөлікті бір -біріне жалғаңыз, араластырыңыз және бір сағат бойы бір жаққа бұраңыз (бұл сіздің қолыңызбен немесе ғылыми -техникалық прогреске байланысты әр түрлі араластырғыштарды қолдануға болады, бірақ ежелгі рецепттерді ұстанған дұрыс!) сән-салтанатқа дейін. Әрі қарай дәміне қарай мейіз, ваниль қосып, пирамида пішінін беріп, суыққа қойыңыз.