2 кесе қызыл бұршақ, 2 үлкен пияз, 3 түйір
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы сарымсақ, 0,5 ас қасық. өсімдік майы, кез-келген жаңа, кептірілген немесе мұздатылған шөптер (кинза, ақжелкен, аскөк), тұз - дәміне қарай. Бұршақтарды суық суға 3 - 4 сағат салып қойыңыз, суды төгіп тастаңыз, жаңа піскенін құйыңыз, тұз себіңіз және бұршақты жұмсақ болғанша пісіріңіз. Сорпаны төгуге болмайды. Пиязды текшелерге кесіп, өсімдік майына қуырыңыз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз, барлық ингредиенттерді, соның ішінде туралған шөптерді және пиязды қуырғаннан кейін қалған майды араластырыңыз. Баяу отта 5 минутқа қалдырыңыз. Оны ыстық және суық күйінде беруге болады.