Сүбеден жасалған бастурма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 500 г сиыр еті үшін - 2 бас пияз, 1 ас қасық. қасық жүзім сірке суы, 100 г жасыл пияз, 200 г қызанақ, 1/2 лимон.
Сипаттамасы Сиыр етінің жұмсақ етін филе бастурмасынан жуыңыз, сіңірлерінен тазалаңыз, салмағы 40-50 г кесектерге кесіңіз, фарфор немесе эмаль ыдысқа, тұзға бүктеп, бұрыш себіңіз, сірке суын, майдалап туралған пиязды қосып, араластырыңыз. . Ыдыстарды қақпақпен жауып, филелерді маринадтау үшін салқын жерге 2-3 сағатқа қойыңыз. Пісірілген филелерді металл шашлыққа салып, ыстық көмірдің үстіне (жалынсыз) 8-10 минут қуырыңыз, филе біркелкі қуырылуы үшін шашлықты бұраңыз. Қызмет көрсету кезінде дайын филе бөліктері (бастурма) шашлыктан алыңыз, қыздырылған табаққа салыңыз және қызанақ, пияз және жасыл пияз, лимонмен безендіріңіз.