Алма орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 50 г ұн, 5 г өсімдік майы, су, тұз, сірке суы, 1/4 жұмыртқа, 150 г алма, даршын, дәміне қарай сұйық калориясыз қант алмастырғыш.
Сипаттамасы Еленген ұнды сары маймен, жұмыртқамен, бір шай қасық жылы сумен, бір шымшым тұзбен және 2 тамшы сірке суымен араластырыңыз. Қамырды қыздырылған табамен жабыңыз, 1/2 сағатқа қалдырыңыз. Қамырды ұн себілген тақтаға аздап илеңіз де, оны жұқа қабатпен ақырын тартыңыз. Ұзартылған қамырдың жартысына дейін туралған алма, ұнтақталған даршын себіңіз де, сұйық қант алмастырғышпен себіңіз. Ораммен орап, майланған пісірме табаққа абайлап жіберіңіз. Жақсы қыздырылған пеште пісіріңіз, мезгіл-мезгіл тәтті сүтпен майлаңыз. 1 порция - 682 кдж/163 ккал. Б-4,6 г, Ж-3,7 г, У-28 г.