"Картоп" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 гр. сары май, 600 гр. ваниль (жақсырақ) құрғақ, 2 стакан қант, 2 шикі жұмыртқа, гр. 100 арақ немесе коньяк, какао ұнтағы. Сусындар, әрине, жоғары сапалы болуы керек.
Сипаттамасы Сары майды алдымен бөлме температурасында жұмсақ болғанша қыздырамыз, процесті жылдамдату үшін оны бөліктерге бөлуге болады. Ол қалай жылыды, қант қосыңыз (бәрі емес), араластырыңыз (бүкіл пісіру процесінде тек қолыңызбен), сосын сарысы, сосын қалған қантпен шайқалған белки, сосын біртіндеп крекер. Барлығы мұқият араластырылған кезде, какао қосыңыз, аз ғана. Әрі қарай, біз торттың көлеміндей торт жасаймыз, оны какао ұнтағына ақырын айналдырамыз (картоптың терісі сияқты) және Құдай оны жанға салғандай безендіреміз. Егер бұл жеткіліксіз болып көрінсе, дозаны пропорционалды түрде арттыруға болады. Ал егер сіз әлі де жаңғақ пен калориясы жоғары печеньелерді қоссаңыз (тек құрғақ емес!), бәрін алдын ала кішкене бөліктерге бөлсеңіз (ет тартқышы арқылы ол соншалықты дәмді емес - өнімнің барлық сүйкімділігі сезілмейді), онда жалпы саусақтарыңызды жалайсыз!